فهرست مطالب

فصلنامه دانش و پژوهش در روانشناسی کاربردی
پیاپی 32 (تابستان 1386)

  • تاریخ انتشار: 1386/04/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • نرگس محمدی، اصغر آقایی، محسن گلپرور، مسعود اعتمادی فر صفحه 1
    هدف اصلی این پژوهش تعیین تاثیر آموزش گروهی به شیوه شناختی رفتاری بر استرس بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس (MS) و هدف فرعی آن تعیین نقش تعدیل کنندگی ویژگی های جمعیت شناختی بر میزان استرس آزمودنی ها بود. از بین جامعه آماری که کلیه بیماران مولتیپل اسکلروزیس عضو انجمن ام. اس اصفهان بودند، 60 نفر به طور تصادفی انتخاب شدند و از بین آنان 30 نفر که بالاترین نمره استرس را داشتند به طور تصادفی به دو گروه 15 نفره تقسیم شدند. گروه آزمایش، تحت آموزش گروهی به شیوه شناختی رفتاری در 9 جلسه هفتگی قرار گرفتند و گروه کنترل هیچ مداخله ای دریافت نکردند. ابزار پژوهش دو پرسشنامه نشانه های فشار روانی کوپر(1983) و پرسشنامه محقق ساخته عوامل تنش زای شایع در بیماران ام.اس بود که هر دو پرسشنامه در دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون برای جمع آوری داده ها در مورد هر دو گروه آزمودنی اجرا گردید. نتایج تحلیل کوواریانس در پرسشنامه کوپر نشان داد که آموزش گروهی شناختی رفتاری موجب کاهش معنادار در میزان استرس گروه آزمایش نسبت به گروه گواه شده است (05/0P<). اما نتایج تحلیل کوواریانس پرسشنامه عوامل استرس زای شایع بیماران ام. اس در کاهش شدت عوامل تنش زای دو گروه تفاوت معناداری را نشان نداد. همچنین نتایج نشان داد که ویژگی های جمعیت شناختی در هر دو آزمون بر تعدیل نمرات استرس آزمودنی ها تاثیر معناداری نداشته است.
    کلیدواژگان: استرس، بیماری مولتیپل اسکلروزیس (MS)، آموزش گروهی، درمان شناختی، رفتاری
  • هما شیخ دارانی، محمدباقر کجباف، محمدرضا عابدی صفحه 17
    پژوهش حاضر به منظور بررسی تاثیر آموزش پیشگیری از روابط آسیب زا بر نگرش دانش آموزان مدارس متوسطه شاهین شهر نسبت به روابط دختر و پسر، انجام شد. روش تحقیق نیمه تجربی از نوع دو گروهی همراه پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری یکماهه بود. جامعه آماری را دانش آموزان دبیرستانهای پسرانه منطقه شاهین شهر در سال تحصیلی 86 85 تشکیل دادند. نمونه گیری به شیوه تصادفی خوشه ایبر مبنای کلاس، در دو گروه آزمایش و گواه از سه مدرسه، انجام گرفت. آزمودنی های گروه آزمایش طی یک دوره شش جلسه ای 90 دقیقه ای، مداخلات آموزشی را دریافت کرده و گروه گواه هیچ مداخله ای را دریافت نکردند. سپس به وسیله پرسشنامه محقق ساخته «نگرش نسبت به روابط دختر و پسر» که شامل41 سؤال بود، مورد آزمون قرار گرفتند. این پرسشنامه به بررسی نگرش دانش آموزان پسر نسبت به روابط دختر و پسر پرداخته و داده ها با توجه به فرضیه های تحقیق از طریق تحلیل واریانس چند متغیره بررسی شد و این نتیجه حاصل شد که در مرحله پس آزمون و پیگیری، آموزشها در نگرش دانش آموزان پسر، در حیطه آسیبهای اجتماعی، آسیب به زندگی مشترک آینده و ایجاد مشکلات تحصیلی مؤثر بوده و نگرش آنها را نسبت به اینکه روابط منجر به آسیب در موارد ذکر شده می شود، تغییر داده است (05/0 < P). همچنین در مرحله پس آزمون، نتایج، تغییر نگرش در زمینه آسیب به روابط با خانواده و ایجاد مشکلات عاطفی روانی را نشان داد، ولی این تغییر در مرحله پیگیری معنادار نبود (05/0 < P).
    کلیدواژگان: نگرش نسبت به روابط دختر و پسر، پیشگیری از روابط آسیب زا، آسیبهای اجتماعی، آسیبهای روانی، عاطفی، مشکلات تحصیلی
  • علیرضا احمدپور مبارکه، حسن احدی، محمد مهدی مظاهری، غلامرضا نفیسی صفحه 37
    هدف این پژوهش، ساخت مقیاسی برای سنجش تیپ شخصیتی D و رابطه آن با بیماری کرونری قلب است. جامعه آماری پژوهش کلیه دانشجویان و کارمندان دانشگاه های آزاد اسلامی و کارمندان شاغل در صنایع استان اصفهان و بیماران کرونری قلب مراجعه کننده به مطب های تخصصی قلب بودند. نمونه پژوهش 870 فرد بهنجار و 174 بیمار قلبی بودند که به شیوه تصادفی چند مرحله ای انتخاب شدند. برای بررسی روایی سازه پرسشنامه مقدماتی از روش آماری تحلیل عوامل و برای آزمون فرضیه پژوهش از آزمون یو من ویتنی استفاده شد. همچنین برای بررسی روایی، همزمان فرم مقدماتی مقیاس D، از پرسشنامه های تیپ شخصیتی D دنولت، سلامت روانی کلی (GHQ)، و زیرمقیاس افکار منفی تعامل اجتماعی گلاس استفاده شد. ضرایب همبستگی، از اجرای همزمان با پرسشنامه های گفته شده به ترتیب برابر با 95/0، 55/0 و 52/0، (001/0 < P) به دست آمد. برای بررسی پایایی مقیاس ساخته شده از روش های آلفای کرونباخ، بازآزمایی و دو نیمه سازی استفاده شد. ضرایب به دست آمده با این روش ها به ترتیب برابر با 85/0، 92/0 و 74/0، (001/0P<) بود. نتایج تحلیل عاملی با روش مؤلفه های اصلی و چرخش از نوع واریماکس 5 عامل به دست آمد که به ترتیب به نامهای: افسردگی، اضطراب، خشم و زودرنجی به عنوان زیرمقیاس هیجان های منفی و عامل های محدودیت اجتماعی و بازداری کلامی به عنوان زیرمقیاس بازداری اجتماعی نامگذاری شدند. مقادیر کل ارزش ویژه مقیاس 22 سؤالی برابر با 06/14، KMO (نشان دهنده کفایت نمونه گیری) برابر با 85/0 و آزمون کرویت بارتلت برابر با 59/1381، (001/0< P) به دست آمد. نتایج مربوط به بررسی رابطه تیپ شخصیتی D و بیماری کرونری قلب نشان داد که یو من ویتنی برابر با 85/5=z، (001/0< P) به دست آمد. بنابراین تفاوت بین نمرات افراد بهنجار و بیماران قلبی معنادار بود.
    کلیدواژگان: تیپ شخصیتی D، سلامت روانی کلی، تیپ شخصیتی A، بیماری کرونری قلب
  • سیما شهیم، همایون هارون رشیدی صفحه 61
    هدف این پژوهش بررسی و مقایسه عملکرد کودکان دارای اختلالات یادگیری غیرکلامی و کودکان دارای اختلالات یادگیری کلامی در زیرآزمونهای مقیاس تجدید نظر شده هوشی وکسلر کودکان، آزمون دیداری حرکتی بندرگشتالت و مقیاس ریاضیات ایران کی مت بود. پس از ارزیابی های متعدد بر اساس تفاوت معنادار بین هوشبهر کلامی و عملی و نمرات مقیاس درجه بندی دانش آموزان: تشخیص اولیه کودکان دارای اختلالات یادگیری (مایکل باست، 1971) دو گروه دارای اختلالات یادگیری کلامی و غیرکلامی از میان مراجعه کنندگان به مراکز اختلالات یادگیری سازمان کودکان استثنایی شهر شیراز شناسایی شدند. اطلاعات لازم به منظور انجام این پژوهش با استفاده از مقیاس تجدید نظر شده هوشی وکسلر کودکان، آزمون دیداری حرکتی بندرگشتالت و مقیاس ریاضیات ایران کی مت از 52 آزمودنی دختر و پسر 6 تا 11 ساله دارای اختلالات یادگیری غیرکلامی (23 نفر) و دارای اختلالات یادگیری کلامی (29 نفر) جمع آوری گردید. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی و آزمون T مستقل با روش تصحیح بونفرنی استفاده شد. نتایج نشان داد که:1 میانگین نمرات گروه دارای اختلالات یادگیری غیرکلامی در خرده آزمونهای اطلاعات، شباهت ها، حساب و واژه ها از میانگین نمرات گروه دارای اختلالات یادگیری کلامی به طور معنادار بالاتر است. و در خرده آزمون حساب برخلاف سایر زیرآزمونها میانگین نمرات گروه دارای اختلالات یادگیری غیرکلامی از میانگین نمرات گروه اختلالات یادگیری کلامی پایین تر است.
    2 تفاوت معناداری در تمام خرده آزمونهای عملی مقیاس تجدید نظرشده هوشی وکسلر بجز تطبیق علایم در دو گروه دارای اختلالات یادگیری غیرکلامی و دارای اختلالات یادگیری کلامی وجود دارد. میانگین نمرات گروه دارای اختلالات یادگیری غیرکلامی از میانگین نمرات گروه دارای اختلالات یادگیری کلامی به طور معناداری کمتر است.
    3 میانگین گروه دارای اختلالات یادگیری غیرکلامی در آزمون دیداری حرکتی بندرگشتالت به طور معنادار پایین تر از میانگین گروه دارای اختلالات یادگیری کلامی است.
    4 میانگین گروه دارای اختلالات یادگیری غیرکلامی در تمام بخشهای مقیاس ریاضیات ایران کی مت به طور معنادار پایین تر از میانگین گروه دارای اختلالات یادگیری کلامی است.
    با استفاده از نتایج فوق تشخیص اختلالات یادگیری کلامی و غیرکلامی با استفاده از نیمرخ نمرات در زیرآزمونهای مقیاس تجدید نظرشده هوشی وکسلرکودکان، آزمون دیداری حرکتی بندر گشتالت و مقیاس ریاضیات ایران کی مت امکان پذیر بوده و استفاده از هر سه مقیاس توصیه می شود.
    کلیدواژگان: اختلالات یادگیری کلامی و غیرکلامی، مقیاس تجدید نظرشده هوشی وکسلر، آزمون دیداری، حرکتی بندر گشتالت و مقیاس ریاضیات ایران کی مت
  • سید محمدرضا صمصام شریعت، سید حمیدآتش پور، منوچهر کامکار صفحه 90
    هدف از انجام این پژوهش تعیین و مقایسه عوامل مؤثر در اثربخشی تبلیغات تجاری از دید مردم و متخصصان تبلیغات بوده است. در این پژوهش توصیفی از نوع پیمایشی به منظور دستیابی به اهداف پژوهش از پرسشنامه بررسی عوامل مؤثر در اثربخشی تبلیغات استفاده گردید. پرسشنامه های پژوهش را که اعتبار آن به روش آلفای کرونباخ (868/0α=) محاسبه گردید، 534 نفر از (حدود 018/0 درصد) مردم شهراصفهان) و تعداد 64 نفرمتخصص تبلیغات در سال 1385 تکمیل کرده بودند. داده های حاصل با استفاده ازآمار توصیفی و استنباطی (t مستقل دوگروهی) تحلیل گردید و این نتایج حاصل شد: شبکه های تلویزیونی و ساختار انیمیشن کارتونی، بسته بندی جذاب، رنگهای مرتبط با محصول و نوآوری، توجه به احساس امنیت و نشانه های تداعی کننده، اطلاع رسانی از کیفیت، پیشینه و قیمت، گویش ها و اصطلاحات متداول، تنوع در محتوای پیام ها، در رسانه تلویزیون؛ پخش در ساعت 18 الی23 و قبل از شروع برنامه ها (در رسانه تصویری) عوامل مؤثر در اثربخشی تبلیغات تجاری از دید مردم بودند. در مقایسه عوامل مؤثر از دیدگاه مردم و متخصصان تبلیغات، متخصصان استفاده از بیل بورد و رنگهای مرتبط (05/0p<)، انیمیشن کارتونی، اطلاع رسانی از جوایز و گواهینامه و پخش به صورت زیرنویس (01/0p<) را در تبلیغات مؤثرتر از دیدگاه مردم در این زمینه ها دانسته و در مقابل مردم؛ استفاده از تصاویر زنان و کودکان، توجه به امنیت، اطلاع رسانی از قیمت، مزایا و پیشینه، گویش ها و اصطلاحات متداول، ضرب المثل ها و شعار تبلیغاتی مطلوب (01/0p<) را مؤثرتر از دیدگاه متخصصان در این موارد می دانند.
    کلیدواژگان: تبلیغات تجاری، عوامل مؤثر در اثربخشی، متخصصان تبلیغات، مردم
  • محسن گل پرور، منوچهر کامکار، بیتا ریسمانچیان صفحه 121
    این پژوهش با هدف بررسی رابطه اضافه وزن در زنان خود معرف به مراکز کاهش وزن با اعتماد به نفس، افسردگی، سبک زندگی و خود بدنی (خود پنداره بدنی) در شهر اصفهان به مرحله اجرا در آمده است. در راستای دستیابی به هدف پژوهش از سه مرکز (مطب های خصوصی پزشکان تغذیه و کنترل اضافه وزن) در بهار 1385 تعداد100 نفر از زنان خود معرف برای کاهش و یا کنترل وزن به صورت تصادفی ساده برای پاسخگویی به مقیاسهای پژوهش انتخاب شدند. پرسشنامه های مورد استفاده در پژوهش پرسشنامه اعتماد به نفس کوپراسمیت، پرسشنامه خود بدنی تام کش، پرسشنامه افسردگی بک و پرسشنامه سبک زندگی بوده است. میزان اضافه وزن بر حسب تفاوت وزن فعلی از وزن ایده آل اندازه گیری شده است. پایایی پرسشنامه های پژوهش بر حسب آلفای کرونباخ برای پرسشنامه اعتماد به نفس 69/0، برای پرسشنامه افسردگی 83/0، برای پرسشنامه سبک زندگی 78/0و برای پرسشنامه خود بدنی 75/0 به دست آمد. داده ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون همزمان و گام به گام مورد تحلیل قرار گرفت. نتایج به دست آمده نشان داد که اضافه وزن صرفا با افسردگی (01/0P< و 294/0=r)، وزن ذهنی (01/0P< و 645/0=r) و ارزشیابی قیافه (01/0P< و 335/0=r) دارای رابطه معناداری است. در تحلیل رگرسیون همزمان، وزن ذهنی و جهت گیری تناسب اندام (دو زیر مقیاس خود بدنی) دارای توان پیش بینی معنادار (05/0P<) برای اضافه وزن بودند. اما در تحلیل رگرسیون گام به گام به ترتیب وزن ذهنی، جهت گیری تناسب اندام و ارزشیابی قیافه دارای توان پیش بینی معنادار (05/0P<) برای اضافه وزن بودند.
    کلیدواژگان: اضافه وزن، زنان خودمعرف به مراکز کاهش وزن، افسردگی، اعتماد به نفس، سبک زندگی، خودبدنی
  • فریبا حافظی، حسن احدی، میر صلاح الدین عنایتی، بهمن نجاریان صفحه 145
    هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی رابطه بین استرس چالش، استرس مانع پیشرفت، فرسودگی و انگیزش یادگیری با عملکرد تحصیلی بود. جامعه آماری کلیه دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی اهواز در سال تحصیلی 86 85 بود. نمونه پژوهش 300 دانشجو بود که به طور تصادفی ساده انتخاب شدند. در تحقیق حاضر از پرسشنامه استرس لیپین، لیپین و جکسون، فرسودگی مزلچ، پرسشنامه جهت گیری انگیزشی و معدل کل نمرات دانشجویان استفاده شد. پس از جمع آوری داده ها، از روش های آماری میانگین، انحراف معیار و تحلیل مسیر به منظور تحلیل داده ها استفاده شد. تحقیق حاضر شامل یک فرضیه اصلی و 8 فرضیه فرعی است. فرضیه اصلی رابطه علی میان استرس چالش، استرس مانع پیشرفت، فرسودگی و انگیزش یادگیری با عملکرد تحصیلی است که تایید شد. همچنین مسیرهای مستقیم از استرس چالش به فرسودگی و انگیزش یادگیری، از استرس مانع پیشرفت به فرسودگی و انگیزش یادگیری، معنادار بودند. همچنین مسیرهای غیرمستقیم از استرس چالش به عملکرد تحصیلی از طریق فرسودگی و انگیزش یادگیری و از استرس مانع پیشرفت به عملکرد تحصیلی از طریق فرسودگی و انگیزش یادگیری معنادار بود.
    کلیدواژگان: استرس چالش، استرس مانع پیشرفت، فرسودگی، انگیزش یادگیری، عملکرد تحصیلی
  • علیرضا حیدرئی، غلامرضا پاشا، محمدرضا برنا، احسان کاظمی صفحه 167
    هدف از این پژوهش مقایسه خصوصیات شخصیتی (روان نژندی، برونگرایی، باز بودن، توافق و با وجدان بودن) دانشجویان دختر بدون مادر با دانشجویان دارای مادر و مقایسه خصوصیات شخصیتی دانشجویان پسر بدون پدر با دانشجویان دارای پدر بود. حجم نمونه در این پژوهش 400 دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز بود که به شیوه نمونه گیری طبقه ای انتخاب گردیدند. ابزار مورد استفاده در این پژوهش، فرم کوتاه پرسشنامه شخصیت IPIP-NEO بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش آماری تحلیل واریانس چندمتغیره، با سطح معناداری (05/0
    کلیدواژگان: ویژگیهای شخصیتی، دانشجویان بدون و دارای والد همجنس
  • صفحه 5
|
  • Narges Mohammad. M.A., Asghar Aghaei. , Mohsen Golparvar. , Masood Etemadifar. Page 1
    Abstract: The main purpose of this research was to determine the effect of cognitive – behavioral group training method on the stress in patients with multiple sclerosis. The subsidiary purpose of the was to determine the effect of demographic characteristics of the subjects on the patients’ stress scores. For this purpose, patients belonging to Isfahan M.S Society were randomly selected. Among these, those who had the highest stress scores were chosen and divided into two subject groups. The experimental group receiving the cognitive– behavioral group training method in weekly sessions and control group which did not receive any intervention. Cooper’s stress signs inventory and a researcher–developed inventory determining the common stressful factors in MS patients were used. Both of these inventories were used in two stages, namely, pretest and posttest for collecting the data for both groups. The results of covariance analysis in Cooper’s inventory showed a significant reduction in the experimental group stress as compared with the control group (p<). But the results of covariance analysis did not show any significant difference in the reduction intensity of stressful factors in both groups in common stressful factors inventory. The findings also showed that demographic characteristics in both testes have not had any significant effect on the adjustment of subject's stress scores.
  • Homa Shechdarani. M.A., Mohammad Bager Kajbaf. , Mohammad Reza Abedi. Page 17
    The aim of this study was to investigate Preventive Training for HighRisk Relations (PTHR) in male students and its effects on student's attitudes toward girls boy's relation in Shahin-shahr's high schools in. Therefore, in one pre-experimental design with pretest, posttest & follow-up with experimental & control group, four classes in three schools selected by cluster randomization method and pointed as experimental and control groups. The experimental group received (PTHR) intervention in six sessions–per session minute and one session per week, but control group did not take this plan. The objects examined with a researcher-designed questionnaire of "Attitude Toward girl-boy's Relations" that contained Items and a five division subscale. The results of multivariate Analysis showed that this intervention improved the attitude of boy students in the domain of "social problems", "future marriage problems" and "educational problems" at posttest and follow up (P<). Plus that (PTHR) modified student's attitudes in "pathological family relations" and "psycho-emotional problems" in posttest, but these results were not significant in follow up.
  • Alireza Ahmadpour. , Hassan Ahadi. , Mohammad Mehdi Mazaheri. , Gholamreza Nafissi .Ph.D Page 37
    The aim of this study is the scale construction for evaluating type D personality and a study of its relationship to the coronary heart disease. The population of the study includes all the students and staff of the Islamic Azad University, in Esfahan province and the patients with coronary heart disease who consulted heart specialists. The sample of the study includes normal people and patients with heart diseases who were selected randomly in certain steps. In order to check the validity of the construction of the primary questionnaire, the statistical factor analysis method was used, and for the research hypothesis the U Mann Whitney test was used. To check the reliability of simultaneity of the primary D scale form, the questionnaire of Denollet type D personality, and General Health questionnaire, Glass Negative thought under scale of social interaction, and Ahwaz type A personality in are used. Coefficient correlation of simultaneous performance and above questionnaire are in ordered as follows. and (P<). In order to examine the reliability of the constructed scale the methods of Cronbach Alpha, test-retest and split-halves are used. The coefficients obtained via above methods are ordered as follows and (P<). The results of interactive analysis together with the methods of main items and turning round of varimax were five factors. which are accordingly named depression, anxiety, anger and offensiveness as under scale of negative excitements and social limitation and verbal preventions as under scale of social inhibition. The amounts of value scale of questions were about, KMO which shows the sufficiency of sampling is. and Bartlett´s test of sphericity was (P<). The results of the study of the relationship between type D personality and coronary heart disease shows that U Mann Whitney equals z = (P<). Therefore, the differences between the scores of normal people and patient with heart disease were meaning ful.
  • Sima Shahim. , Homayoon Haroon Rashidi. Page 61
    The main purpose of this study was to compare performance of children with nonverbal learning disabilities (NLD) and those with verbal learning disabilities (VLD) on the Wechsler Intelligence Scale for Children- Revised (WISC-R), the Bender Visual-Motor Gestalt Test and the Iranian Key Math. The sample of the study (boys & girls) was selected from a group of students referred to the Learning Disability Center in Shiraz. Two different groups of students with NLD and VLD were selected the verbal- performance IQ difference on the (WISC-R) and based on their scores on the Pupil Rating Scale: Screening for learning disabilities (Mykelbust,). Fifty two students to years old were selected, students were diagnosed as having nonverbal learning disabilities and students were diagnosed as having verbal learning disabilities. Later, the Key Math and the Bender Visual-Motor Gestalt Test was administered to both groups in a counter balance order and the results were compared using t-test's with Bonferroni correction. The results revealed that the NLD group scored significantly higher than the VLD group in Information, Similarities and Vocabulary of the WISC-R and the VLD group scored significantly higher than the NLD group in Picture Completion, Picture Arrangement, Block Design, Object Assembly and Math of the WISC-R, the Bender Visual-Motor Gestalt Test standard score and the Key Math standard scores. The results revealed that that student standard score profile of the WISC-R, the Bender Visual-Motor Gestalt Test standard score and the Key Math standard score can be the used in diagnosis of the two groups of students with learning disabilities.
  • S. Mohammad Reza Samsam Shariat. M.A._S. Hamid Atashpour. - Manochehr Kamkar. Page 90
    Abstract: The purpose of this study was to compare the most important factors in accordance to common and expert people’s opinions. The sample consists of people selected from general population and experts selected from advertising specialists. the subjects were given researcher constructed inventory. The inventory was -items inventory about various advertising factors. Factor Analysis, Chi Square and Independent samples Test were used to Analyse the data. Findings showed that in common peoples’ opinions in Network TV, Animation, Package, Color, Creativity, Safty Appeal, Association, Quality, Background, Price, Accent, Creative Message have more effectively than others (p<). Compression of common people and expert’s opinions about advertising factors indicated that there were difference between people and specialists attitude toward the most important advertising factors regarding: Billboard (P<), Animation, Color, Rewards,Warranty, Women and Child Image, Safty Appeal, Price, Benefit, Accent, Proverb, Message (P<). The results suggest that some effective factors consider by advertising specialists differ from the factors affecting people actually. So attention to the actual factors introduced by common people can make the advertising procedures to be improved
  • Mohsen Golparvar. , Manochehr Kamkar. , Bita Rismanchian. M.A Page 121
    Abstract: This research administered with the aim of investigate relation between overweight in self–referred woman to weight decrease centers with self– esteem, depression, life style and body–self in Isfahan city. For reach to research aims, in spring mounts of year, persons of self– referred woman to decrease or control weight centers (from three private doctor's office) selected with the use of simple random sampling. The questionnaires which used in this research were: Cooper Smit's self esteem questionnaire, Tam Cash's body–self questionnaire, Beck s depression questionnaire and life style questionnaire. The overweight measured with using difference between ideal weight and current weight (that is, the time of refer to decrease weight center). The cronbach s alpha for the research instruments were (for self – esteem), (for depression), (for life style) and (for body–self) respectively. The data analyzed with using Pearson's correlation coefficient, enter and stepwise regression analysis. The results of data analysis revealed that overweight only have significant relation with depression (r =, P<), with subjective weight (r =, P<) and with appearance evaluation (r =, P<). In enter regression, subjective weight and fitness orientation (two subscale of body–self questionnaire) have significant predictive power for prediction of overweight and stepwise regression analysis showed that subjective weight, fitness orientation and appearance evaluation, respectively have significant predictive power for prediction of overweight.
  • Fariba Hafezi.Ph.D., Hasan Ahadi. , Mir Salahedin Enayati. , Bahman Najarian. Page 145
    The purpose of this study was to investigate the causal relationship between challenge and Hindrance stress, burnout, motivation to learn, with academic performance. The sample consisted of Ahwaz Islamic Azad University Students selected randomly from the students populationsal at ahwaz Islamic Azad University. The measurements were Stress scale, Motivation orientations scale, Burnout scale, and mean scores of students. In addition, descriptive statistics (mean, standard deviation, and pearson correlation) and factor and path analysis were used. This study consisted of one main hypothesis and accessory hypotheses. The main hypotheses was the causal relationship between challenge and hindrance stress, burnout and motivation to learn with academic performance. our finding confirmed the main and accessory hypotheses, also direct and indirect paths challenge stress to burnout and motivation to learn, from hindrance stress to burnout and motivation to learn, from challenge stress to academic performance, hindrance stress to academic performance was meaningful.
  • Alireza Heidarie. , Gholamreza Pasha. , Mohammad Reza Borna. M.A., Ehsan Kazemi. M.A Page 167
    This research Under the title of "Comparrison of personality factors of homosex parenthless university students with parent have students of Ahwaz Islamic Azad University”. Purpose has been to examine the following hypothesis: There is relation between personality factors of motherless girls with mother have students. There is relation between personality factors of fatherless boys with father have boy students. In this research, the sample value hypothesis exam was person which have been chosen stratifiled randomly amoung students of Ahwaz Islamic Azad University. The short form of IPIP-NEO has been used for the testing of the hypothesis. A analysis of varians has shown that; There is relation between personality factors of fatherless boys and father have boy student. There is relation between personality factors of motherless girls and mother have girl students. all of hypothesis are in α< meaningful level. With attention to mean motherless girls are more agreeable than mother have and fatherless boys are more agreable and (conscientious) than father have.